Over Rooilijn

 

Rooilijn is hét tijdschrift voor wetenschap en beleid in de ruimtelijke ordening in Nederland. Rooilijn hanteert een breed planologisch perspectief en zodoende is er ruimte voor bijdragen vanuit aangrenzende disciplines zoals geografie, demografie en sociologie. De artikelen gaan over actueel onderzoek en beleid. Maatschappelijke onderwerpen zoals  wonen, duurzaamheid, cultureel erfgoed en mobiliteit komen aan de orde.

 

Het tijdschrift wordt verspreid onder abonnees, studenten Sociale Geografie en Planologie en werknemers van de afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingstudies van de Universiteit van Amsterdam en de medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam, Urban Technology en Urban Management. Doelgroepen van Rooilijn zijn gemeenten, adviesbureaus, overheidsinstanties, onderzoekers, onderwijsinstellingen en andere geïnteresseerden.

 

Elke  reguliere editie kent vijf varia-artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast bestaat elk nummer uit een reactie op een stelling over een actueel planningsdebat, een achtergrondartikel waarin een onderwerp verder wordt uitgediept, een beeldkatern waarin op een verrassende visuele manier een aspect van het vakgebied wordt belicht, een interview met een prominente vakgenoot, en recensies en signalementen van nieuw verschenen publicaties. Tot slot is ook de column van O. Naphta een graag gelezen onderdeel van Rooilijn.