Rooilijn Kenniskring #2: Baas over eigen energievoorziening

 

De behoefte naar particuliere energievoorzieningen is groeiende. De keuzevrijheid voor de energievoorziening is echter nog beperkt. Hoe kunnen we hier verandering in aanbrengen?

 

Het huidige energiesysteem brengt toenemende ecologische, sociale en economische tekortkomingen met zich mee. Deze tekortkomingen in het energiesysteem hebben voeden het debat over een noodzakelijke energietransitie. Een belangrijk onderdeel van deze transitie is de veranderde rol van gebruikers die meer keuzevrijheid in hun energievoorziening wensen. De centraal gestuurde keuzes leveren regelmatig weerstand op bij lokale initiatieven.

 

Het ontwikkelen van een nieuw gebied of de aanpak van een bestaand gebied heeft de potentie om ook de energievoorziening anders te organiseren. Hoe kunnen we hier verandering in aanbrengen?
Deze bijeenkomst heeft als doel om te bepalen of het voor ontwikkelende partijen waarde heeft om de regie van de energievoorziening in eigen hand te nemen in plaats van dat netbeheerders of de overheid het regisseert.

 

Sprekers:

  • Wim Voogd, expert duurzame energie, inleiding Baas over Eigen Energievoorziening
  • Co Stor, gebiedsmanager Amsterdam-Houthavens, 100% klimaatneutrale wijk
  • Maarten Wolsink, universitair hoofddocent milieugeografie van de Universiteit van Amsterdam en internationaal gerenommeerd expert op het gebied van energiebeleid, en de sociale acceptatie en implementatie van windenergie en smart-grids
  • Theo Voskuilen, Business Ontwikkelaar, Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling
  • Pauline Westendorp, mede-initiatiefnemer missie Metropoolregio Amsterdam op duurzame energie in 2028

 

Moderator: Martijn Pater (NDSM energie)

Voor meer informatie klik hier!