Rooilijn Kenniskring #6: De gedaantewisseling van het experiment

 

De gedaantewisseling van het experiment: experimentele gebiedsontwikkeling met woningen?
Het gaat weer goed met Amsterdam. De crisis is voorbij, de ambitie kan weer omhoog. Na jarenlang bezuinigd te hebben kunnen er eindelijk weer grootschalige projecten opgestart worden. En dat is nodig ook gezien de huidige druk op de woningmarkt, maar wordt de baby niet met het badwater weggegooid? Tijdens de crisis is er volop geëxperimenteerd in Amsterdam, het gebrek aan geld leidt tot creativiteit. Die lessen dreigen nu vergeten te worden.
Daarom organiseren Rooilijn en Pakhuis de Zwijger een avond over de lessen over gebiedsontwikkeling tijdens de crisis. Welke experimenten moeten meegenomen worden in de huidige ontwikkelingsplannen? Welke experimenten zijn gefaald? Welke nieuwe experimenten moeten opgestart worden?

 

Wij bespreken dat met u en de onderzoekers Thijs Koolmees (UvA/PMB Gemeente Amsterdam), Koen Raats (Balance), Max van Engen (Gemeente Amsterdam) en Stan Majoor (Hogeschool van Amsterdam) onder begeleiding van Frank Suurenbroek (Hogeschool van Amsterdam). De focus van het gesprek zal op het ontwikkelingen van woningen zijn.

 

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Datum & tijd: 8 november 2016, 19.30 met aansluitende borrel
Aanmelden: via www.dezwijger.nl