Rooilijn
Rooilijn is een open en toegankelijk digitaal platform voor kennisuitwisseling en debat over de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste bijdragen.

ARTIKELEN

Democratie, inspraak en participatie: de DIP dans

“Het lijkt soms wel of het halve land verstrikt is geraakt in spraakverwarringen over de betekenis van het woord participatie.” Menno van der Veen pleit voor een duidelijke definitie van participatie, naast democratie en inspraak. Aan de hand van een analyse van het Beleidskader Participatie van Gemeente Amsterdam stelt hij dat participatie gaat over het collectief rond een plek.

Meer lezen
Democratie, inspraak en participatie: de DIP dans

De wooncoöperatie als derde weg uit de wooncrisis

Wat nu als onze 352 gemeenten het verschil gaan maken in de oplossing van de wooncrisis? Volgens Peter Kuenzli en Arie Lengkeek kan het met wooncoöperaties. Een woningmarkt waarin burgers niet alleen als consument, maar ook als collectief eigenaar optreden.

Meer lezen
De wooncoöperatie als derde weg uit de wooncrisis

RECENSIE

The Urban Planning Imagination

In het boek 'The Urban Planning Imagination' behandelt hoogleraar Urban Planning op de Melbourne School of Design Nicholas Phelps vanuit een mondiale blik een groot aantal verschillende kennisbronnen en methoden van de planologie. Volgens Zef Hemel is het een wijs en stimulerend boek.

Meer lezen
The Urban Planning Imagination

COLUMN

Een uitzichtloze relatie

Waar al die nieuwe woningen te bouwen? Em. hoogleraar Wil Zonneveld pleit voor een meer integrale keuze waarbij ook rekening wordt gehouden met het bodem- en watersysteem en de gevolgen van klimaatverandering. Het gaat namelijk om 'meekoppelende belangen'.

Meer lezen
Een uitzichtloze relatie
twitter linkedin 

DEEL JE KENNIS!

Rooilijn is er voor en door professionals uit de vakwereld. Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven!
Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren? Of heb je een interessante analyse van een praktijkprobleem? Neem dan contact met ons op!
Email Marketing Powered by MailPoet