Rooilijn
Rooilijn is een open en toegankelijk digitaal platform voor kennisuitwisseling en debat over de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste bijdragen.

RECENSIES

Rotterdam – Een ode aan inefficiëntie

Als je er woont of er vaak komt, kan het je niet ontgaan zijn. Het narratief over Rotterdam is de afgelopen jaren veranderd. In het boek ‘Rotterdam, een ode aan inefficiëntie’ (2022) vat Arjen van Veelen (journalist, schrijver) aan de hand van veel verschillende thema’s het Rotterdamse beleid een: in het beleid van de stad is sprake van een doorgeslagen focus op efficiëntie en doelgerichtheid. De stad verandert snel, maar hoe gaat het echt met de stad? Lees in de recensie door Maarten Hogeweij waarom dit boek een aanrader is voor wel- en niet-Rotterdammers.

Meer lezen
Rotterdam – Een ode aan inefficiëntie

Gentrification is Inevitable and Other Lies

Met haar kritische houding verwijst Kern (universitair hoofddocent geografie en directeur Women’s en Gender Studies aan de Mount Allison University (Canada)) in haar boek 'Gentrification is Inevitable-and other lies' meerdere verhalen over gentrificatie naar het rijk der fabelen. Gentrificatie is geen natuurverschijnsel, en nee, het is niet onontkoombaar. Kern laat de lezer op een andere manier naar gentrificatie kijken. Lees hier de boekrecensie van Jannes Willems (UvA).

Meer lezen
Gentrification is Inevitable and Other Lies

COLUMNS

Op weg naar een wereld zonder geld

Een wereld zonder geld, wat betekent dat voor de planologie van onze leefomgeving? Er zijn steeds meer inspirerende voorbeelden waarin bijvoorbeeld anders wordt gekeken naar eigendom. Columnist Erna van Holland laat haar gedachten hierover stromen.

Meer lezen
Op weg naar een wereld zonder geld

Blauw als basis

Je rijdt de stad uit en ziet blauw-wit-rode vlaggen, waar je ook komt. De boeren zijn boos. In deze column bekijkt Sybrand Tjallingii met een planologische bril het stikstofvraagstuk. Hij gaat op zoek naar handelingsperspectieven die kansen voor nieuwe verdienmodellen bieden voor boeren. Hij ziet bijvoorbeeld mogelijkheden voor een centrale rol voor boeren in het waterbeheer. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer
Blauw als basis

Rooilijn zoekt nieuwe hoofdredacteur

Wil jij aan de leiding staan van hét online ruimtelijke ordening vakblad van Nederland? Wij zoeken per 1 oktober een hoofdredacteur die met passie leiding wil geven over de vrijwillige redactie van Rooilijn. De redactie van Rooilijn bestaat uit professionals die opgeleid of werkzaam zijn in de ruimtelijke ordening en verwante disciplines. Samen met diverse auteurs werken wij aan kennisuitwisseling en het stimuleren van debat rondom de gebouwde omgeving. De redactieleden en de hoofdredacteur doen dit geheel vrijwillig, onbezoldigd, onafhankelijk en op persoonlijke titel.

De hoofdredacteur van Rooilijn is verantwoordelijk voor het aansturen van de redactie, de planning van redactiewerk en kopij, de financiën, het initiëren van redactievergaderingen en het bijhouden van correspondentie die via het algemene mailadres van Rooilijn binnenkomt. De hoofdredacteur is een goede organisator met ervaring in redactiewerk en een netwerk in de ruimtelijke ordening. Zij of hij heeft verfrissende ideeën om de positie van Rooilijn zowel online als offline te versterken.

Het hoofdredacteurschap kost ongeveer 5-8 uur per week. Een duo-hoofdredacteurschap waarbij taken over twee personen worden verdeel, behoort ook tot de mogelijkheden. Het hoofdredacteurschap geeft je een groot netwerk in de ruimtelijke ordening, een gezellig en divers team van redacteuren en houdt je kennis in het vakgebied zeer actueel.
Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten, mail dan uiterlijk 1 april naar info@rooilijn.nl

DEEL JE KENNIS!

Rooilijn is er voor en door professionals uit de vakwereld. Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven!
Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren? Of heb je een interessante analyse van een praktijkprobleem? Neem dan contact met ons op!
Email Marketing Powered by MailPoet