Rooilijn
Rooilijn is een open en toegankelijk digitaal platform voor kennisuitwisseling en debat over de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste bijdragen.

ARTIKEL

Welvaart voor elke regio vergt omslag beleid

Regio’s in Nederland verschillen aanzienlijk van elkaar. Verschillen in bijvoorbeeld landschap en regionale cultuur geven Nederland karakter, maar er zijn ook veel onwenselijke verschillen tussen regio’s. Het tegengaan hiervan vergt stevige veranderingen in het rijksbeleid, constateren Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en Raad voor het Openbaar Bestuur in hun gezamenlijke aanbevelingen ‘Elke regio telt! Een nieuwe aanpak van verschillen tussen regio’s‘. Lees in het artikel welke drie pijlers zij hiervoor voorstellen.

SIGNALEMENT

Historische atlas van Nederland - Hoe ons land in 2000 jaar is ingericht

De Historische Atlas van Nederland (2023) van Reinout Rutte (verbonden aan de TU Delft) biedt met haar (historische) kaarten, vlotte teksten, foto’s en kunst een mooi en bondig overzicht hoe dat gelaagde landschap ontstaan is. Een interessante bonus zijn de fietsroutes! Lees het boeksignalement van redacteur Jannes Willems op Rooilijn voor meer informatie over de atlas

Meer lezen
Historische atlas van Nederland - Hoe ons land in 2000 jaar is ingericht

COLUMN

Grenswerker

Onze nieuwe columnist Gert-Joost Peek (lector gebiedsontwikkeling en transitiemanagement Hogeschool Rotterdam) gaat in op de betekenis van een rooilijn. Het gaat over grenzen en het werken op grenzen. Conceptueel gaat dit over de systeemwereld en de leefwereld, dat geldt ook voor gebiedsontwikkeling. Gert-Joost verkent de rol als grenswerker in het vakgebied. Lees hier zijn column

Grenswerker

DEEL JE KENNIS!

Rooilijn is er voor en door professionals uit de vakwereld. Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven!
Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren? Of heb je een interessante analyse van een praktijkprobleem? Neem dan contact met ons op!
Email Marketing Powered by MailPoet