Rooilijn
Rooilijn is een open en toegankelijk digitaal platform voor kennisuitwisseling en debat over de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste bijdragen.

RECENSIE

De Nederlanden: het lege land (1800-1850)

De ruimtelijke ordening van Nederland heeft een zeer lange geschiedenis. In het boek "De Nederlanden: het lege land (1800-1850) schrijft historicus Auke van der Woud over de verandering die de steden en het landschap doormaakten in de negentiende eeuw. Het is een herziening van de versie uit 1987. Volgens Gerben Helleman is dit boek interessant voor geografen en stedenbouwkundigen die meer willen weten over de context en de ontstaansgeschiedenis van de ruimtelijke ordening.

Meer lezen
De Nederlanden: het lege land (1800-1850)

COLUMNS

Metamorfose: van XL naar hart van Woensel

Erna van Holland (directeur van COB-WEB advies) duikt de wereld van de naoorlogse wijk Woensel in. Deze wijk moet vernieuwen om te voldoen aan de ambities van de stad van de toekomst. Lees hier waarom Erna optimistisch is.

Meer lezen
Metamorfose: van XL naar hart van Woensel

Floriade

Voor de podcast van De Architect ging Tracy Metz naar de Floriade Expo 2022 en zag meerdere proeftuinen voor bio-based bouwen. Het thema van de Floriade is Growing Green Cities. Lees hier wat Tracey van de expo vond.

Meer lezen
Floriade

Rooilijn zoekt nieuwe hoofdredacteur

Wil jij aan de leiding staan van hét online ruimtelijke ordening vakblad van Nederland? Wij zoeken per 1 oktober een hoofdredacteur die met passie leiding wil geven over de vrijwillige redactie van Rooilijn. De redactie van Rooilijn bestaat uit professionals die opgeleid of werkzaam zijn in de ruimtelijke ordening en verwante disciplines. Samen met diverse auteurs werken wij aan kennisuitwisseling en het stimuleren van debat rondom de gebouwde omgeving. De redactieleden en de hoofdredacteur doen dit geheel vrijwillig, onbezoldigd, onafhankelijk en op persoonlijke titel.

De hoofdredacteur van Rooilijn is verantwoordelijk voor het aansturen van de redactie, de planning van redactiewerk en kopij, de financien, het initiëren van redactievergaderingen en het bijhouden van correspondentie die via het algemene mailadres van Rooilijn binnenkomt. De hoofdredacteur is een goede organisator met ervaring in redactiewerk en een netwerk in de ruimtelijke ordening. Zij of hij heeft verfrissende ideeën om de positie van Rooilijn zowel online als offline te versterken.

Het hoofdredacteurschap kost ongeveer 5-8 uur per week. Een duo-hoofdredacteurschap waarbij taken over twee personen worden verdeel, behoort ook tot de mogelijkheden. Het hoofdredacteurschap geeft je een groot netwerk in de ruimtelijke ordening, een gezellig en divers team van redacteuren en houdt je kennis in het vakgebied zeer actueel.
Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten, mail dan uiterlijk 1 september naar info@rooilijn.nl

Themareeks Archeologie en Erfgoed zoekt auteurs en gastredacteur

Rooilijn bereidt een themareeks voor over archeologie en erfgoed in de ruimtelijke planning. Doe je onderzoek of werk je in dit thema en heb je een goed verhaal? Stuur je opzet in naar onze redactie en we nemen contact met je op. Ook als je als redacteur zou willen meewerken aan deze reeks kun je contact opnemen met de redactie via info@rooilijn.nl

DEEL JE KENNIS!

Rooilijn is er voor en door professionals uit de vakwereld. Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven!
Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren? Of heb je een interessante analyse van een praktijkprobleem? Neem dan contact met ons op!
Email Marketing Powered by MailPoet