Rooilijn
Rooilijn is een open en toegankelijk digitaal platform voor kennisuitwisseling en debat over de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste bijdragen.

RECENSIE

Chicago

Voor wie binnenkort naar Chicago wilt of gaat, zijn er net twee handzame boeken verschenen over de stedelijke ontwikkeling en architectuur van deze inspirerende metropool. Het boek 'Wandelen in Chicago' van Irina van Aalst en Kirsten Visser en het boek 'Chicago Architectural Guide' van Vladimir Belogolovsky.

Meer lezen
Chicago

COLUMNS

Deelscooters zijn een blijvertje

Deelscooters zijn succesvol. Ze worden veel en frequent gebruikt blijkt uit de evaluaties van gemeenten. Nou ja, delen? Het zijn natuurlijk huurscooters. Gemeenten ondersteunen de aanbieders met gratis openbare ruimte, propaganda, vergunningen, veel tijd van ambtenaren en geld onder het heilige motto dat deelmobiliteit goed is voor de leefbaarheid. En, wat krijgen de bewoners? Die krijgen de scooters voor hun …

Meer lezen
Deelscooters zijn een blijvertje

Amsterdamse planologie

Lokaal en regionaal nieuws biedt vaak boeiende inzichten in fysieke veranderingen in de leefomgeving en wat dit oproept bij bewoners en andere belanghebbenden. Lang niet altijd zijn zij inhoudelijk tegen, maar is het probleem dat zij niet tijdig gehoord worden. Een paar voorbeelden. Wonend in Amsterdam Noord valt wekelijks in mijn brievenbus een van de weinige overgebleven lokale krantjes. Het …

Meer lezen
Amsterdamse planologie

Rooilijn zoekt nieuwe hoofdredacteur

Wil jij aan de leiding staan van hét online ruimtelijke ordening vakblad van Nederland? Wij zoeken per 1 oktober een hoofdredacteur die met passie leiding wil geven over de vrijwillige redactie van Rooilijn. De redactie van Rooilijn bestaat uit professionals die opgeleid of werkzaam zijn in de ruimtelijke ordening en verwante disciplines. Samen met diverse auteurs werken wij aan kennisuitwisseling en het stimuleren van debat rondom de gebouwde omgeving. De redactieleden en de hoofdredacteur doen dit geheel vrijwillig, onbezoldigd, onafhankelijk en op persoonlijke titel.

De hoofdredacteur van Rooilijn is verantwoordelijk voor het aansturen van de redactie, de planning van redactiewerk en kopij, de financien, het initiëren van redactievergaderingen en het bijhouden van correspondentie die via het algemene mailadres van Rooilijn binnenkomt. De hoofdredacteur is een goede organisator met ervaring in redactiewerk en een netwerk in de ruimtelijke ordening. Zij of hij heeft verfrissende ideeën om de positie van Rooilijn zowel online als offline te versterken.

Het hoofdredacteurschap kost ongeveer 5-8 uur per week. Een duo-hoofdredacteurschap waarbij taken over twee personen worden verdeel, behoort ook tot de mogelijkheden. Het hoofdredacteurschap geeft je een groot netwerk in de ruimtelijke ordening, een gezellig en divers team van redacteuren en houdt je kennis in het vakgebied zeer actueel.
Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten, mail dan uiterlijk 1 september naar info@rooilijn.nl

Themareeks Archeologie en Erfgoed zoekt auteurs en gastredacteur

Rooilijn bereidt een themareeks voor over archeologie en erfgoed in de ruimtelijke planning. Doe je onderzoek of werk je in dit thema en heb je een goed verhaal? Stuur je opzet in naar onze redactie en we nemen contact met je op. Ook als je als redacteur zou willen meewerken aan deze reeks kun je contact opnemen met de redactie via info@rooilijn.nl

DEEL JE KENNIS!

Rooilijn is er voor en door professionals uit de vakwereld. Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven!
Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren? Of heb je een interessante analyse van een praktijkprobleem? Neem dan contact met ons op!
Email Marketing Powered by MailPoet