Rooilijn
Rooilijn is een open en toegankelijk digitaal platform voor kennisuitwisseling en debat over de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste bijdragen.

ARTIKEL

Polderen in Brazilië

De inzet van burgerraden in de ruimtelijke ordening en volkshuisvesting in Brazilië is een inspiratiebron voor Nederland. Met de Braziliaanse ervaringen als bewijslast hebben burgerraden zich bewezen als instrument om vernieuwende oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken waarbij niet commerciële, maar maatschap­pelijke maatstaven de boventoon voeren. Lees hier meer over in het artikel op Rooilijn geschreven door Maurits Ruis (architect bij Tangram).

Meer lezen
Polderen in Brazilië

RECENSIE

Uitgewoond: waarom het hoog tijd is voor een nieuwe woonpolitiek

In het boek 'Uitgewoond' zet Cody Hochstenbach zijn argumenten voor een verbouwing van de volkshuisvesting nogmaals op een rij. Die argumenten zijn niet nieuw, maar de voorgestelde aanpak wel, aldus Gerard van Bortel in zijn recensie op Rooilijn. Maar klopt de analyse van Hochstenbach en ligt de oplossing wel bij de politiek?

Meer lezen
Uitgewoond: waarom het hoog tijd is voor een nieuwe woonpolitiek

STELLING

De huidige participatieaanpak vertraagt de woningproductie

Gemeenten staan onder hoge tijdsdruk om het enorme woningtekort aan te pakken. De benodigde megaproductie van woningen moet tegelijkertijd ook voldoen aan verschillende ambities. Luuk van Dijk en Michiel Stapper stellen dat de rol van participatie heroverwogen moet worden, om zo verwachtingen en doelstellingen realistischer te maken.

Meer lezen
De huidige participatieaanpak vertraagt de woningproductie

Rooilijn zoekt nieuwe hoofdredacteur

Wil jij aan de leiding staan van hét online ruimtelijke ordening vakblad van Nederland? Wij zoeken per 1 oktober een hoofdredacteur die met passie leiding wil geven over de vrijwillige redactie van Rooilijn. De redactie van Rooilijn bestaat uit professionals die opgeleid of werkzaam zijn in de ruimtelijke ordening en verwante disciplines. Samen met diverse auteurs werken wij aan kennisuitwisseling en het stimuleren van debat rondom de gebouwde omgeving. De redactieleden en de hoofdredacteur doen dit geheel vrijwillig, onbezoldigd, onafhankelijk en op persoonlijke titel.

De hoofdredacteur van Rooilijn is verantwoordelijk voor het aansturen van de redactie, de planning van redactiewerk en kopij, de financien, het initiëren van redactievergaderingen en het bijhouden van correspondentie die via het algemene mailadres van Rooilijn binnenkomt. De hoofdredacteur is een goede organisator met ervaring in redactiewerk en een netwerk in de ruimtelijke ordening. Zij of hij heeft verfrissende ideeën om de positie van Rooilijn zowel online als offline te versterken.

Het hoofdredacteurschap kost ongeveer 5-8 uur per week. Een duo-hoofdredacteurschap waarbij taken over twee personen worden verdeel, behoort ook tot de mogelijkheden. Het hoofdredacteurschap geeft je een groot netwerk in de ruimtelijke ordening, een gezellig en divers team van redacteuren en houdt je kennis in het vakgebied zeer actueel.
Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten, mail dan uiterlijk 1 september naar info@rooilijn.nl

Themareeks Archeologie en Erfgoed zoekt auteurs en gastredacteur

Rooilijn bereidt een themareeks voor over archeologie en erfgoed in de ruimtelijke planning. Doe je onderzoek of werk je in dit thema en heb je een goed verhaal? Stuur je opzet in naar onze redactie en we nemen contact met je op. Ook als je als redacteur zou willen meewerken aan deze reeks kun je contact opnemen met de redactie via info@rooilijn.nl

DEEL JE KENNIS!

Rooilijn is er voor en door professionals uit de vakwereld. Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven!
Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren? Of heb je een interessante analyse van een praktijkprobleem? Neem dan contact met ons op!
Email Marketing Powered by MailPoet