Rooilijn
Rooilijn is een open en toegankelijk digitaal platform voor kennisuitwisseling en debat over de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste bijdragen.

ARTIKEL

Uit het archief en nog steeds actueel (2021):

Hittebestendig ontwerpen

Sinds januari 2020 moet volgens het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie de factor hitte worden meegenomen in het beleid en ontwerp van de openbare ruimte. In de praktijk blijkt het moeilijk om concrete passende maatregelen te nemen: de implementatie van het plan is een zoektocht. Laura Kleerekoper (HvA) en Stephanie Erwin (KuiperCompagnons) lichtten hun onderzoek en coolkit toe in dit artikel.

Meer lezen
Hittebestendig ontwerpen

SIGNALEMENT & RECENSIE

Teaching, Learning & Researching Spatial Planning

Boekrecensie: Teaching, Learning & Researching Spatial Planning - Roberto Rocco, Gregory Bracken, Caroline Newton en Marcin Dąbrowski, (red) (2022). Het boek biedt een inkijk in de diversiteit aan expertise van de afdeling Urbanism van de TU Delft. Het biedt inzicht en overzicht in de verschillende methodes en grote thema’s binnen de ruimtelijke planning. Bijzonder is dat het boek opensource toegankelijk is en gericht is op een breed publiek, aldus Claudia Rot (Junior docent en promovendus Wageningen University & Research). Lees hier meer over de benaderingen en onderwerpen in het boek en download de pdf.
Teaching, Learning & Researching Spatial Planning

Historische atlas van Nederland - Hoe ons land in 2000 jaar is ingericht

De Historische Atlas van Nederland (2023) van Reinout Rutte (verbonden aan de TU Delft) biedt met haar (historische) kaarten, vlotte teksten, foto’s en kunst een mooi en bondig overzicht hoe dat gelaagde landschap ontstaan is. Een interessante bonus zijn de fietsroutes! Lees het boeksignalement van redacteur Jannes Willems op Rooilijn voor meer informatie over de atlas.

Meer lezen
Historische atlas van Nederland - Hoe ons land in 2000 jaar is ingericht

COLUMN

Verzorgingsgebied

Columinst Gert-Joost Peek filosofeert aan de hand van interessante case studies uit Madrid (conferentie van het Urban Land Institute) over de ruimtelijke afbakening van projecten. Waar leg je de grenzen voor het meten van de impact van gebiedsontwikkeling? Lees meer hierover in zijn column op Rooilijn.
Verzorgingsgebied

DEEL JE KENNIS!

Rooilijn is er voor en door professionals uit de vakwereld. Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven!
Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren? Of heb je een interessante analyse van een praktijkprobleem? Neem dan contact met ons op!
Email Marketing Powered by MailPoet