Laura Kleerekoper

Author profile
Laura is docent-onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Centre of Expertise Urban Technology

Laura werkt bij de Hogeschool van Amsterdam als docent-onderzoeker met specialisatie op de klimaatbestendige stad. Zij onderzoekt de ruimtelijke implicaties van klimaatadaptatiemaatregelen in steden. In het onderzoeksproject 'De hittebestendige stad' legt ze de focus op ontwerprichtlijnen. Bestaande kennis vertalen naar de praktijk is een van haar doelstellingen binnen het project.

In een eerder onderzoeksproject ‘De klimaatbestendige stad, inrichting in de praktijk’ was haar focus vooral op groene inrichting in relatie tot thermisch comfort en waterbestendigheid.

Voordat ze bij de HvA kwam, werkte Laura aan haar promotiestudie aan de TU Delft. In haar onderzoek Urban Climate Design heeft zij gerekend en getekend aan klimaatadaptatiemaatregelen op wijkniveau. Binnen de Msc stedenbouwkunde, bij adviesbureau BuildDesk en diverse onderzoeksprojecten heeft zij zich altijd gericht op duurzame stedelijke ontwikkeling. Deze kennis en ervaring zet Laura nu in bij praktische cases binnen het onderzoek van het lectoraat water in en om de stad.