Doe mee met Rooilijn!

Rooilijn wordt onbezoldigd gemaakt door en voor professionals in de vakwereld van de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. Ook jouw bijdrage is meer dan welkom.

Deel jouw verhaal
Rooilijn nodigt onderzoekers, adviseurs, beleidsmakers, strategen, wetenschappers en studenten van harte uit om een artikel te schrijven.

Wil je een relevant onderzoek aan een breder publiek presenteren, heb je een pasklare analyse van een praktijkprobleem of heb je een mooie scriptie geschreven die een breder publiek verdient? Zomaar een paar redenen om een publicatie in Rooilijn te overwegen!

Rooilijn publiceert artikelen CC-BY-NC-ND. Dit betekent jij het copyright behoudt na publicatie en dat het artikel zonder tussenkomst van ons na publicatie via LinkedIn, als studiemateriaal of via andere niet-commerciële websites een breder lezerspubliek kan vinden, uiteraard voorzien van correcte bronvermelding naar jou als auteur en Rooilijn als oorspronkelijke uitgever. Beelmateriaal valt alleen onder de CC-BY-NC-ND licentie voor zover het figuren en tabellen betreft die onderdeel zijn van het verhaal. Illustraties zoals foto’s en impressies die niet noodzakelijk zijn om het betoog te onderbouwen mogen alleen na overleg met de maker overgenomen worden.

Alle artikelen en opzetten voor artikelen die de redactie ontvangt worden door twee redacteuren van peer review voorzien. Artikelen worden pas geplaatst als zij naar het oordeel van de redactie aan de kwaliteitsstandaard van Rooilijn voldoen. Zie deze infographic voor een overzicht van het peer review proces. Om je op weg te helpen in de huisstijl van Rooilijn hebben we een aantal aanwijzingen voor auteurs op papier gezet. Lees ze zorgvuldig door en stuur dan de opzet van je artikel naar info@rooilijn.nl. De redactie neemt dan contact met je op. We kijken uit naar jouw verhaal!

Er zijn geen kosten aan publiceren in Rooilijn verbonden en auteurs worden ook niet betaald voor hun publicatie.

Redacteuren
Rooilijn is ook altijd op zoek naar redacteuren die het leuk vinden om hun kennis en expertise in te zetten voor het vakgebied. Als redactielid denk en help je mee aan de kennisuitwisseling en het debat in de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving. Onder andere door mee te denken bij en het becommentariëren van concept-artikelen. Heb je interesse? Laat het ons weten via info@rooilijn.nl en sluit je aan bij een enthousiaste groep vrijwilligers.