Maarten Hogeweij

Author profile
Maarten is planoloog, GIS-specialist en werkzaam als strategisch adviseur ondergrond bij de gemeente Amsterdam

Maarten is strategisch adviseur ondergrond bij de gemeente Amsterdam. Hij studeerde sociale geografie en planologie aan de Universiteit van Amsterdam en deed een master in GIS aan de Universiteit Utrecht. In zijn bachelor deed hij onderzoek naar de rol van Airbnb in de opwaardering van Amsterdamse buurten. Zijn masterscriptie ging over het gebruik van grote geografische datasets met betrekking tot lawineveiligheid, en schreef hij in samenwerking met het WSL-Institut für Schnee-und Lawinenforschung SLF in Davos.

Hij is geïnteresseerd in woonbeleid en integrale ruimtelijke ordening. Momenteel werkt hij als trainee voor de metropoolregio Amsterdam. Zijn eerste trainee-opdracht was als strategisch adviseur ondergrond bij de gemeente Amsterdam. Voor zijn tweede opdracht gaat hij aan de slag als beleidsadviseur wonen op de afdeling koop en kapitaal bij het ministerie van BZK.

Bij de gemeente Amsterdam houdt Maarten zich bezig met de integrale benadering van vraagstukken die ruimte vragen in de ondergrond, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de woningbouwopgave. Hij is te bereiken op m.hogeweij@amsterdam.nl